woensdag 9 september 2009

SK Eernegem - KSV Rumbeke

Matchverslag : SK Eernegem - KSVR ( 1-1 )

Wachtend, wachtend op de grote match tegen kampioen van vorig jaar, en op de spelers van KSV Rumbeke. Om 13.15 u stond iedereen paraat om in de auto's plaats te nemen, richting SK Eernegem ! Iedereen had een slecht voorgevoel voor deze match, omdat SK Eernegem geen gemakkelijke ploeg was, maar Danny had het volle vertrouwen in ons ! In Eernegem aangekomen, moesten we onze kleedkamers delen met de miniemen van Rumbeke die ook uit speelde tegen Eernegem. Bryan Hannon werd door Danny als captain aangesteld. De opwarming liep vlotjes en zonder enige klachten van blessures. We wonnen de toss jammergenoeg niet, dus verwisselen van kant zei Eernegem. Danny riep nog eens "geconcentreerd zijn gasten ! " , dat ging in het ene oor binnen en het andere er weer uit want 4 minuten na de opzet werd er gescoord door de hoogmoedige thuisploeg. 1-0 Daarna was Rumbeke weer wakker geschoten, maar Eernegem zette meer druk en probeerde de gaten en zwakke plekken in de verdediging te zoeken, soms lukte dit maar werd dan weer mooi terug opgepikt door de keeper. Rumbeke kwam stilletjes terug in de match, nu werd het oog om oog, tand om tand ! Eernegem maakte gebruik van hun getalenteerde aanvallende middenvelder die een paar pogingen voor z'n ploeg kon uitlokken, maar nooit afmaken. Elke onderschepping van de invallende keeper Nicolas Polie was fantastisch ! Het lukte Rumbeke om de thuisspelende ploeg het lastig te maken, en dat zorgde voor een paar mooie aanvallen van de KSVR. De Rumbeekse verdediging werkte weer, ze vingen afvallende ballen op en probeerden die naar de flanken te spelen en hopen dat die een voorzetje kan geven in de box . Maar elke poging van voorzetten werd genadeloos onderschept door de stalen verdediging van Eernegem.
Rumbeke vond uiteindelijk een gaatje in de muur en kon een bal aan Niels afgeven. Niels liep door naar de 16 en probeerde af te werken maar werd getrapt op z'n scheenbeen waarvan de scheidsrechter zei dat niets gebeurt was. Toch kon Niels zijn kleine teen tegen de bal zetten maar rolde tevergeefs naast de goal. Een gemiste kans van Rumbeke ! 5 minuten later floot de scheidsrechter de 45' . Danny zei wat moest gezegd worden ; de concentratie in de beginfases van de match moest verbeteren, Danny wou geen fouten meer zien van achteren, hij wou de bal het liefst aan de andere kant van het veld zien. Iedereen luisterde aandachtig naar de wissels dat Danny wou maken en maakte ons duidelijk dat we goed stand moeten houden. 
Met die ingesproken raad kwam Rumbeke weer op het veld. De opzet was nu voor ons. De druk werd uitgeoefend op de verdediging van Rumbeke in de beginfases, maar de concentratie en standvastigheid van Rumbeke bleef ! Meer en meer kwam KSVR in de aanval, en deze keer konden we schieten, maar tevergeefs.. Het getik van Rumbeke werd de winnende ploeg teveel en kon de bal uiteindelijk bemachtigen en zette meteen de aanval in. De gevreesde talentvolle aanvallende middenvelder werd toch niet in de kiem gesmoord door de verdediging van Rumbeke en schoot naar het doel ! De lat werd geraakt en het aluminium beefde en trilde. Met een zucht kon Rumbeke weer doorspelen en ging over naar de counter . Een mooie een-twee combinatie van Bryan en Vincent kwam weer in de Rumbeekse kapitein z'n voeten terecht maar er werd hard op de benen van Bryan getackeld, eerst liet de scheids het spel doorspelen maar daarna werd er toch gefloten want een aggressieve verdediger van SKE legde KSVR's kapitein neer in de 16. Dit leidde tot een penalty . Het was allés of niets ! De match lag in Bryan's handen, onze kapitein, en misschien onze redder... Trriiit !  Bryan schoot met een glijdend laag balletje naar de rechterhoek. In de netten !!! Onze redder, onze kapitein, onze Bryan scoorde de gelijkmaker ! Iedereen stond te springen en te roepen ofwel van vreugde ( KSVR ) of van woede ( EKS ). Kort daarna floot de scheids de wedstrijd definitief af ! Eernegem schoof de schuld in de schoenen van de scheids en Rumbeke was ongelooflijk blij met dit gelijkspel ! Het was als een overwinning voor Rumbeke, we waren niet verloren tegen de kampioen van vorig jaar ! Onvoorspelbaar, ongelooflijk maar waar, we hadden ons eerste gouden punt binnen !
Dit allemaal door onze kapitein, Bryan Hannon !

Spelers : Nicolas Polie, Benoit Coussee, Elias Degryse, Sam Ernst, Jef Wallican, Dieter Dejonghe, Nicholas Soetaert, Bryan Hannon, Michiel Verlinde, Vincent Vervaecke, Davy Serpentier, Lowie Donck, Diego Varrewaere, Niels Naert.

Speciale vermelding voor : Bryan Hannon

verslag : Jef Wallican

Geen opmerkingen:

Een reactie posten