KVC Deerlijk Sport - KSV Rumbeke

KVC Deerlijk Sport - KSV Rumbeke ( 0-3 )

Op 19 september, onze 4e competitiematch .
We hoopten deze keer om de drie punten te halen,
want we hadden momenteel maar 1 punt en vorige keer toen we tegen Deerlijk speelden speelden we gelijk met 3-3 !
Deze was een spannende, maar zware match, we kregen beide toen '0' voor fair-play,
daaruit kun je zien dat we vuil en hard speelden voor de drie punten.
Maar nu waren we erop gebrand om te winnen, dit was een team dat we zeker aankonden en konden drie punten van afpakken.
Het was een warme nazomerdag en we kregen dus in de voormiddag de opdracht om veel water te drinken.
We plaatsten ons op de banken in de kleedkamer, en kregen onze 5 minuten om ons aan te kleden die Danny ons altijd gaf voor hij ons onze posities ging geven op het veld.
We kregen te horen van Danny dat we ons echt hard zullen moeten inzetten in de beginfase van de match, want die beginfase was meestal een zwak punt in ons team.
De druk moest gewoon hoog liggen vanaf de eerste seconde !
We gingen gaan opwarmen voor geen blessures op te lopen tijdens de match.
Er werden een paar gekende oefeningen uitgevoerd voor ons lichaam warm te maken .
We wachtten op het fluitsignaal, dat signaal geeft ons de opdracht om druk te zetten, en de mactch gaat van start !

Deerlijk was zoals verwacht er ook op gebrand om te winnen tegen ons, maar dit gingen we niet zomaar laten gebeuren.
Het eerste shot van een aanvaller van Deerlijk kwam in de handschoenen van onze keeper, Sam, terecht.
Rumbeke kreeg de ruimte en de kansen om voor doel te gaan, maar kon deze kansen nog niet echt benutten. Maar kort daarna probeerde Niels om alleen voor het doel te gaan, hij zocht zijn goede voet en knalde de bal in de netten van Deerlijk !!
De stand was al vroeg 0-1 !
Rumbeke zette meer en meer druk in en creeërde dan ook wel kansen, maar deze kansen eindigden meestal naast de paal of in de handschoenen van de Deerlijk(s)e keeper .
De 0-1 is altijd een irritante stand, de druk moest hoog blijven, en de verdedigers van Rumbeke moesten dan ook wel geconcentreerd blijven en zich niet laten doen.
Een paar kleine prikjes van de thuisploeg was niet genoeg om de verdediging van Rumbeke te overtreffen. Enkele aanvallers van de thuisploeg bereikten de 16 meter, maar schoten de bal dan weer 20 meter over 'de lat'. Deze ongelooflijk ambetante 0-1 bleef staan tot de rust.
Door het warme weer werd er veel water gedronken.
De 2e helft ging van start en Deerlijk wou de 0-1 ongedaan maken, maar dit gebeurde voorlopig nog niet. Deerlijk bleef druk geven en mooiere combinaties op te bouwen, maar Rumbeke vond de kracht weer om Deerlijk terug te laten trekken naar hun helft. Er werden een paar verse spelers op het veld geplaatst bij de uitspelende ploeg en die gaven Rumbeke een extra boostje.
Na een paar aanvallen op de vleugels kwam Sam dan toch uiteindelijk aan de bal en schoot tegen de keeper, maar ging vervolgens voor de rebound en scoorde zijn eerste goal in de competitie !! In de 65' scoorde Sam Ernst de 0-2 ! Het verliezende team verloor de moed en gaf geen zo'n goeie druk meer zoals voordien. Daar maakte Rumbeke gebruik van ! Davy ging over tot de aanval en versloeg de verdediging met een paar soepele bewegingen en schoot de bal prachtig in de rechterbovenhoek !
 De 0-3 betekende het einde van Deerlijk, want er moesten nog 3 minuten gespeeld worden ,En  het moraal van Deerlijk lag te laag om nog een kans te creeëren. De kapitein van Deerlijk kreeg als afsluitertje nog een gele kaart en de wedstrijd werd dan kort daarna afgefloten.
Met een lach op ons gezicht en 3 gouden punten keerden we terug naar Rumbeke.

Spelers : Sam Vandenborre, Elias Degreyse, Jef Wallican, Dieter Dejonghe, Nicolas Polie, Diego Varrewaere, Vincent Vervaecke, Bryan Hannon, Sam Ernst, Lowie Donck, Davy Serpentier, Michiel Verlinde, Niels Naert, Benoit Coussée, Nicolas Soetaert.

Speciale vermelding: Sam Ernst

verslag : Jef Wallican