woensdag 26 augustus 2009

Matchverslag : KBS Poperinge vs. ( 1 - 10 ) KSV Rumbeke
Vrijdagavond 21 Augustus, toen Danny zag dat de verwachte ploeg uiteindelijk klaar stond op het thuisfront van Rumbeke,  konden we onze plaatsen innemen in de auto's en vertrekken richting Poperinge, Blue Star Poperinge.
Sommiggen waren fit en klaar voor weer eens te gaan voetballen en sommigen waren dan weer moe doordat ze een lange week Voetbalkamp achter de rug hadden. 
Toen we aankwamen in Rumbeke voelden deze spelers dan ook wel die kramp gevoelens in de beenspieren opkomen omdat ze eventjes hebben stilgezeten in de auto. " Ah, de kabines ! " , daar waren we dan, zwijgend en wachtend op de stem van trainer Danny, die stem die ons doet nadenken over de fouten van de voorgaande match en deze te vermijden, hij is onze steunende stem samen met zijn assistent Koen. De hele ploeg heeft er weer vertrouwen in door het steun- en raadgevende duo . 
Schoentjes controleren, truitjes in de broek en alle andere rituelen zijn nu aan de buurt. Dan de posities innemen, we zijn klaar. Geconcentreerd op de match en wachtend op dat startsein.
Triiiit : de match gaat van start en ergens in de verte hoor je " Komààn Rumbekùùù !!!" van een van de supporterst van Rumbeke .
Dat geeft ons een kick, een kick die onze krampen doet laten vergeten.
Er volgen eerst een paar korte aanvallen van Rumbeke maar die worden opgevangen door de verdedigers van KBSP . Maar door een paar sterke porren van de aanval van Rumbeke laat KBS Poperinge de eerste bal binnen. Diego Varrewaere scoort met een mooie geplaatste in de rechteronderhoek.
 0-1 . ( 3' )
De thuisploeg weet zich nog niet echt goed te wenden in het spel en laat 2 minuten later weer een doelpunt binnen gemaakt door de capitein Niels Naert . 
0-2 . ( 5' )
Nu probeerde KBS Poperinge zich sterker op te stellen en probeerde zo vast te houden . Jammergenoeg konden ze dit tempo niet blijven vast houden. De verdediging tikte een bal over de lijn van de cornervlag waardoor Rumbeke hun eerste corner had uitgelokt. Davy S. nam deze corner en Benoit tikte deze bal prachtig in de linkeronderhoek binnen.
0-3 ( 19' )
KBS verloor de moed en lieten hun hoofd zakken, Davy Verfaille profiteerde van deze gelegenheid en maakte de :
0-4 ( 23' )
Niels en Davy hadden er nog lang niet genoeg van, Niels maakte de 0-5 ( 31' ) en Davy V. de 0-6 ( 33' ) ! Op 'stoppage time' kon Michiel Verlinde nog een goal in de netten draaien van de moedverliezende thuisploeg . 0-7 ( 35' ) .
Rust !
Verdiend en nodig konden alle spelers zich verwennen met een beetje water die de bijna uitgedroogde spelers weer op krachten bracht. En natuurlijk kwamen die warme steungevende woorden van Danny weer in de kleedkamers, luisterend naar de positieve gebeurtenissen kwam er een grote lach op ieder gezicht van de uitspelers . De score was oninhaalbaar voor Poperinge maar, wel verbeterbaar voor Rumbeke ! " Het maakt niet uit als we 10-0 of 20-0 voor staan als we maar goed blijven voetballen " zei Danny tegen Rumbeke .
De druk behouden is een feit ! Terug op het veld ( maar dan omgedraaid van kant ) . Inderdaad de druk werd behouden maar dan misschien iets zwakker dan voordien, na een paar minuten rondspelen met de bal kost Davy Serpentier schieten op het doel, zo gezegd zo gedaan, maar de keeper wist toch die bal uit te halen . Tot Davy Verfaille de bal rebounde en de score liet omhoog lopen naar 0-8( 39' ). Na een heftig potje voetbal kon Poperinge de moed terugvinden, een paar aanvallen liepen verkeerd af totdat ze een gaatje zagen in de Rumbeekse verdediging en een doorsteekbal gaven aan de Poperingse 11° en die kans niet liet liggen en scoorde . 1-8 ( 48' )
In de laatste 10 minuten vond Gauthier dat hij er genoeg van had en ook eens wou gaan scoren ! De Rumbeekse aanvallers hadden dit door en staken de bal mooi door naar Gauthier Bekaert die de bal tussen de palen van de tegenstander kon krijgen . 1-9 ( 62' ) . In de slotfase legde Niels Naert, de capitein, de eindstand definitief vast ! Hij draaide een bal door de verdediging, onder de lat, in de netten ! De final score  1-10 ( 70' ) !
Met glunderende koppen ging KSV Rumbeke naar huis .

Spelers :  Jasper Steur , Nicolas Polie , Elias Degryse, Jef Wallican, Louis Donck, Benoit Coussée, Davy Serpentier, Niels Naert, Vincent Vervaecke, Michiel Verlinde, Diego Varrewaere, Gauthier Bekaert, Davy Verfaillie.
Speciale vermelding : Niels Naert en Davy Verfaille ( beiden met een prachtige hattrick ! )

verslag : Jef Wallican
 

2 opmerkingen:

  1. skoon verslag jongens!! goe bezig

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij dit verslag is er een klein foutje ;).
    Niels heeft geen hattrick gescoord :)

    BeantwoordenVerwijderen